AKCIJA! Pri nakupu dveh ali več kuharskih knjig ali priročnikov, prejmete kuharico Anina kuhinja: Zdravo in uravnoteženo GRATIS. Akcija velja le za fizično obliko knjig ter do 24.3.2024 oziroma do razprodaje zalog.

Anina kuhinja

Domača kisla repa s prekajeno šunko

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 1 ura

Količina: 6

Sestavine:

  • približno 500 gramov kisle repe
  • 200-300 gramov prekajene šunke/ lahko tudi sveže svinjine ali svinjska rebra
  • 1 žlica moke
  • 1/2 čajne žličke paradižnikovega koncentrata
  • ščepec majarona in timijana
  • sol in poper po okusu

Postopek:

Natisni
  1. Kislo repo operemo in dobro ožamemo. Spirate jo z vodo dokler ne dobite zadovoljive kislosti repe za vaš okus.
  2. Ožeto repo dodamo v večjo posodo, zalijemo z vodo da jo dobro pokrije in ji dodamo meso, začimbe, sol in poper. Repo kuhamo do željene mehkobe, približno uro. Lahko malce manj, če jo želite na ugriz, ali več če želite posebej mehko. Ko je repa skuhana odstranimo meso in ga narežemo na drobno in vrnemo nazaj v posodo.
  3. V 100 ml vode zamešamo moko in paradižnikov koncentrat in ga vmešamo v kislo repo. Počakamo da vsebina zavre, nato pa jo postrežemo.

Domača kisla repa s prekajeno šunko paše v to zgodbo tukaj. Je odlična zdrava možnost za kosilo, ki vam bo vzela zelo malo časa za pripravo. Je zame osebno ena najboljših tradicionalnih slovenskih jedi na žlico.

Komentarji

Komentarja ni mogoče oddati.