Anina kuhinja

Čokoladni kavni frapuccino

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: /

Količina: 2 kozarca

Sestavine:

  • 100-150 ml agavinega sirupa
  • 50 gramov grenkega kakava v prahu
  • 3 dcl ohaljene kave
  • 2 dcl mleka
  • 1 polna pest ledu
  • 2 kepici vanilijevega sladoleda
  • 100 ml sladke smetane
  • 1 vanilijev strok
  • 1 žlica rjavega sladkorja
  • 1-2 žlice mandljevih lističev

Postopek:

Natisni
  1. Kakav spustimo skozi fino cedilo in mu med rednim mešanjem vmešamo sirup. Najprej vmešamo 100 ml, potem pa ga po želji dodajamo da dosežemo željeno gostoto čokoladnega preliva.
  2. Sladko smetano stepemo do čvrstega skupaj s sladkorjem in semeni vanilijevega stroka.
  3. V električni mešalnik dodamo ledene kocke, kavo, polovico čokoladnega preliva, sladoled in mleko. Vsebino fino zmiksamo.
  4. Notranjost kozarcev okrasimo s preostalim čokoladnim prelivom – pomagamo si s žlico. Nato v kozarce nalijemo frappuccino in ga okrasimo s stepeno smetano. To okrasimo s popraženimi mandljevimi lističi, čokoladnim prelivom in svežo meto.