Anina kuhinja

Čokoladne lizike / cake popsi brez jajc in glutena

Čas priprave: 1-2 uri

Čas kuhanja: 45 minut

Količina: 25 cake popsov

Sestavine:

Sestavine za biskvit:
1 zrela banana
110 gramov sladkorja
1 žlica vanilijevega sladkorja
200 ml vode
220 gramov Schaerove brezglutenske moke Mix it
100 ml olja
1 pecilni prašek ali čajna žlička vinskega kamna

Ostale sestavine:
3 žlice jagodne marmelade (oziroma marmelade po želji)
200 gramov mlečne, temne ali bele čokolade
okras po želji

Postopek:

Natisni

Z vilico fino pretlačimo banano. Dodamo ji sladkor, vanilijev sladkor in premešamo. Postopoma dodajamo olje in vodo. Na koncu dodamo še moko premešano s pecilnim praškom ali vinskim kamnom.

Maso vlijemo v pekač in pečemo pri 180 stopinjah približno 45 minut. Biskvit ohladimo in nadrobimo.

Stopimo mlečno čokolado za obliv.

Biskvitnim drobtinam dodamo 3 žlice jagodne marmelade in oblikujemo kroglice.

 

Konico palčke za lizike pomočimo v čokolado in jo zapičimo v kroglico.

Kroglice postavimo v skrinjo za približno 30minut.

Rahlo zamrznjene kroglice pomočimo v stopljeno čokolado in okrasimo po svoji izbiri.

Čokoladne lizike / cake popsi brez jajc in glutena so primerne za vse ki imajo težave z glutenom, jajci in pa tudi z oreščki. Recept namreč ne vsebuje teh sestavin, cake popsi oziroma lizike pa so kljub temu noro slastne in preproste za pripravo.