Zaradi dopustov bodo vsa naročila, oddana med 17.8. in 26.8.2018, odposlana po 26.8.2018. Hvala za razumevanje!

Čokoladne lizike / cake popsi brez jajc in glutena

Čas priprave: 1-2 uri

Čas kuhanja: 45 minut

Količina: 25 cake popsov

Sestavine:

Sestavine za biskvit:
1 zrela banana
110 gramov sladkorja
1 žlica vanilijevega sladkorja
200 ml vode
220 gramov Schaerove brezglutenske moke Mix it
100 ml olja
1 pecilni prašek ali čajna žlička vinskega kamna

Ostale sestavine:
3 žlice jagodne marmelade (oziroma marmelade po želji)
200 gramov mlečne, temne ali bele čokolade
okras po želji

Postopek:

Natisni

Z vilico fino pretlačimo banano. Dodamo ji sladkor, vanilijev sladkor in premešamo. Postopoma dodajamo olje in vodo. Na koncu dodamo še moko premešano s pecilnim praškom ali vinskim kamnom.

Maso vlijemo v pekač in pečemo pri 180 stopinjah približno 45 minut. Biskvit ohladimo in nadrobimo.

Stopimo mlečno čokolado za obliv.

Biskvitnim drobtinam dodamo 3 žlice jagodne marmelade in oblikujemo kroglice.

 

Konico palčke za lizike pomočimo v čokolado in jo zapičimo v kroglico.

Kroglice postavimo v skrinjo za približno 30minut.

Rahlo zamrznjene kroglice pomočimo v stopljeno čokolado in okrasimo po svoji izbiri.

Čokoladne lizike / cake popsi brez jajc in glutena so primerne za vse ki imajo težave z glutenom, jajci in pa tudi z oreščki. Recept namreč ne vsebuje teh sestavin, cake popsi oziroma lizike pa so kljub temu noro slastne in preproste za pripravo.

 

 

Komentarji

*Zahtevano

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Najbolj prodajano v trgovini

Poglej vse izdelke
 

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = 'https://connect.facebook.net/sl_SI/sdk.js#xfbml=1&version=v2.11';
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Sledite mi

Na facebooku
 
Na Instagramu