Anina kuhinja

Čokoladna indijanček torta

Čas priprave: 30 minut

Čas kuhanja: 40

Količina: 1 torta

Sestavine:

  • Sestavine za biskvit:
  • 170 gramov sladkorja
  • 20 gramov vanilijevega sladkorja
  • 2 dcl mleka
  • 130 gramov polnozrnate moke (ali navadne pšenične)
  • 4 rumenjaki
  • vrečka pecilnega praška
  • 50 gramov grenkega kakava v prahu
  • mali ščepec soli
  • Sestavine za kremo:
  • 4 beljaki
  • 300 gramov sladkorja
  • 1 dcl vode
  • ščepec soli
  • Sestavine za čokoladni obliv
  • 150-200 gramov temne čokolade
  • 2 žlici olja

Postopek:

Natisni
  1. Jajca ločimo na rumenjake in beljake. Pečico segrejemo na 180 stopinj.
  2. V manjši posodi zmešamo moko, pecilni prašek, sol in kakav v prahu. V merilni lonček izmerimo mleko. Pekač za torte obložimo s papirjem za peko po dnu in ob robovih. Papir za peko premažemo z maslom.
  3. Rumenjake, sladkor in vanilijev sladkor stepamo z električnim mešalnikom dokler ne dobimo svetle penaste zmesi.
  4. V rumenjakovo zmes presejemo zmešane suhe sestavine in prilijemo mleko. Vse sestavine zmešamo in prelijemo v obložen pekač s papirjem za peko in naprej v segreto pečico za 35-45 minut. Biskvit je pečen, ko iz njega potegnemo čist zobotrebec.
    Zadnjih 5 minut peke začnemo pripravljati beljakovo kremo.
  5. Sladkor in vodo dodamo v manjšo kozico in pristavimo na vročo ploščo. Ko se sladkor stopi in vsebina nežno zavre, temperaturo znižano na nižjo do srednjo in sladkor kuhamo nadaljnih slabih 10 minut (če imate termometer čakate na temperaturo 116 stopinj). V primeru da termometra nimate je sladkor dovolj kuhan ko iz njega dvignete vilico, jo hitro stresete in se naredijo drobne sladkorne nitke. Lahko poskusite tudi pihniti skozi vilico in bi se moral naresti mehurček.
  6. Ko je sladkor pravšnji beljake čvrsto stepemo v sneg in med srednjo hitrostjo miksanja počasi vlivamo sladkorni sirup. Beljakovo zmes s sirupom miksamo še toliko časa, da se beljakova krema ohladi do sobne temperature ali vsaj do toplega.
  7. Kremo premažemo čez pečen čokoladni biskvit in jo za 1-2 minuti položimo v pečico (nastavite žar peko). Ko se beljak malce obarva je končan – torto ohladimo.
  8. Čokolado stopimo na vodni kopeli in ji vmešamo olje. Prelijemo jo čez ohlajeno torto.