Anina kuhinja

Cimetove tiramisu bombice

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: /

Količina: 4 bombice

Sestavine:

  • Sestavine za kremo:
  • 2 sveži jajci
  • 250 gramov sira mascarpone
  • 2,5 žlici sladkorja v prahu
  • 1 čajna žlička vanilijevega sladkorja v prahu
  • Ostale sestavine:
  • 150 gramov klasičnih keksov
  • 2,5 dcl vode
  • 1 zvrhana žlica kave
  • 1/2 čajne žličke cimeta
  • 1 žlica ruma
  • 3 žlice kakava v prahu

Postopek:

Natisni
  1. Vodo pripeljemo do točke, ko se iz dna začnejo spuščati mehurčki. Takrat jo odstavimo in ji vmešamo kavo in cimet. Kavo premešamo in ohladimo. Ohlajeno prelijemo v drugo posodo, in pazimo da usedlina ostane v prvi. Primešamo ji rum.

  2. Piškote zmeljemo na drobno.

  3. Jajca ločimo. Iz beljakov stepemo čvrsti sneg. Rumenjakoma dodamo sladkor in vanilijev sladkor in ju stepamo do svetlo rumene barve. Takrat vanje vmešamo sir in nato počasi z nežnimi gibi z lopatko vmešamo sneg.

  4. Piškotom dodamo 7-8 žlic začinjene kave in vanje počasi vmešamo 9 zvrhanih žlic kreme. Dobiti moramo zmes, ki jo bomo lahko oblikovali v bombice. Ko oblikujemo bombice, si roke umijemo, da jih bomo lahko lepše povaljali po kakavu.

  5. Pripravljene bombice povaljamo v kakavu in položimo na košarice. Vsaj za 1-2 uri jih položimo v hladilnik, da se sestavine malo prepojijo.

  6. Bombice postrežemo.

Poznate tiste slastne sladke ježke, ki jih ponujajo praktično v vsaki slaščičarni. No, inspiracija za te moje bombice izvira iz njih in mimogrede so vsaj tisočkrat bolj okusne. 😉

Komentarji

  1. Pozdravljena!
    Zanima me, če je struktura bombic dovolj trdna, da bi to maso lahko uporabila tudi za cake-popse??

    1. Saša, mislim da za cake-popse ne bo šlo. :/ Ni dovolj čvrsta, da bi stala na mestu.

  2. Pozdravljena!

    Bi lahko spustila kavo.. Pa dam namesto tega kakav .. No pa tud rum bi dala potem vn…

    Hvala …
    Super si☺️

    1. Namesto kave in ruma, brez težav uporabiš le mleko. 🙂 Če boš dodajala kakav, boš namreč spremenila barvo. V kolikor ti je to ok, seveda lahko. 🙂

  3. Jaz sem vse sestavine podvojila, da bi dobila 8 bombic. Na koncu je bila masa premokra; na srečo sem še imela keksov. Vse skupaj sem dala 600g (!) keksov, pa še je bila masa komaj dovolj “suha”. Je pa na koncu prišlo 15 bombic, namesto 8, kar pa tudi ni slabo. 😀 Super recept drugače!

    1. Andreja, masa je najprej zelo mokra, toda ko počiva, se piškoti napijejo in postane gostejša. Če že v začetku dodaš preveč piškotov, pa je potem preveč zbita. Ampak gotovo je tudi zbita dobra, samo da je domača. 😉
      Sem vesela, da je recept prišel prav. 😉

Komentarja ni mogoče oddati.