Anina kuhinja

Čez noč namočeni hrustljavi kosmiči z banano, kokosom in temno čokolado

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 10 minut

Količina: 2 kozarca

Sestavine:

Postopek:

Natisni
  1. Najprej pripravimo hrustljave kosmiče. Agavin sirup in kakavovo maslo stopimo na štedilniku in prelijemo čez zmešane ovsene in ržene kosmiče. Vsebino pretresemo na pekač obložen s papirjem za peko in pečemo 20 minut v segreti pečici na 200 stopinj. Mešamo vsakih 5 minut.
  2. Pražene kosmiče dobro ohladimo, nato pa dodamo v dva kozarčka. Napolnimo dve tretjini kozarčka, ostalo pustimo za banano.
  3. V posodi zmešamo jogurt, mleko, aromo, agavin sirup, chia semena in dve žlici grobe kokosove moke.
  4. Kosmiče v kozarčkih prelijemo s pripravljeno tekočino in dobro zatesnimo pokrov, ter položimo v hladilnik za čez noč.
  5. Naslednji dan na vrh kosmičev narežemo svežo banano in potresemo s preostalo grobo kokosovo moko in okrasimo s koščkom temne čokolade.