Carski praženec – šmorn

Carski praženec je čudovita jed, ki je prav tako dokaj enostavna za pripraviti.

Masa za carski praženec.

Peka carskega praženca.

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 25 minut

Za 2 osebi.

SESTAVINE:

– 2 jajca
-3-4 žlice olja
– ščepec soli (1/3 čajne žličke)
– vrečka vanilinega sladkorja
– 250 – 300 g moke
-2 dcl mleka
– 2/3 vrečke pecilnega praška
– sladkor
– marmelada ali čokoladni namaz

OPIS PRIPRAVE:

   V manjšo posodo zlijemo mleko, jajca, dodamo moko, pecilni prašek, vanilin sladkor, sol in vse z električnim mešalnikom dobro zmiksamo. Masa ki nastane mora biti dokaj gosta. Vsaj še enkrat toliko kakor masa za palačinke. Ko ste s tem končali, v ponvi segrejte 3-4 žlice olja in nato v poev zlijte maso za praženec. Poskrbite da je ponev segreta na srednjo temperaturo, da se skorja ne bo preveč zapekla. Potem maso pustite kakšnih 5 minut pri miru, in z kuhalnico malce preverjajte kakšne barve je skorja. Ko skorja postane rumeno-rjavkaste barve, celotno maso obrnite okrog. Nato pečite maso še na tej strani kakšnih 5 minut, da se lepo zapeče.
    Praženec nato položite na ravno podlago ter ga z nožem razrežite na kocke, le te pa potem posujte s sladkorjem. Zraven lahko dodate marmelado ali pa čokoladni namaz.
   Originalni carski praženec vsebuje tudi rozine, tako da po želji lahko v testo vmešate malo rozin.

VESELO SLADKANJE!

Najbolj prodajano v trgovini

Poglej vse izdelke
 

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = 'https://connect.facebook.net/sl_SI/sdk.js#xfbml=1&version=v2.11';
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Sledite mi

Na facebooku
 
Na Instagramu