Anina kuhinja

Carski praženec / šmorn z rozinami

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 20 minut

Za eno malo večjo ponev. Za 2 osebe.

SESTAVINE:

  • 1/3 vrečka pecilnega praška
  • 1 jajce
  • 1/2 vrečka vanilijevega sladkorja
  • 7 žlic mleka
  • 1 žlica sladkorja
  • 3-4 žlice moke
  • 1 pest rozin

OPIS PRIPRAVE:

Jajca in sladkor penasto umešamo. Dodamo moko, mleko in pecilni prašek in vse skupaj dobro zmiksamo.

Primešamo še rozine.

V ponvi segrejemo 4-5 žlic olja in zmes vlijemo vanj.

Olje segrejemo na srednjo do višjo temperaturo. Če bo temperatura premočna se bo šmorn zažgal. Šmorn nato pustimo kakšno minuto na tej strani. K se šmorn spodaj lepo zapeče in se ga z lopatico da lepo prijeti, ga obrnemo.

Tudi na tej strani ga pečemo kakšno dobro minuto, nato pa ga položimo na kuhinjsko desko in razrežemo.

Veselo sladkanje!

Komentarji

Komentarja ni mogoče oddati.