Anina kuhinja

Brezglutenski mini hotdogi s kranjsko klobaso in polnozrnato gorčico

Čas priprave: 20

Čas kuhanja: 15

Količina: 8

Sestavine:

  • 8 Schaer podolgovatih štručk
  • 2 kranjski klobasi
  • 3 žlice polnozrnate gorčice
  • 2 žlici navadne gorčice
  • 2-3 zreli paradižniki
  • 2-3 pesti mešane zelene solate

Postopek:

Natisni
  1. Štručke razpolovimo. Kranjske klobase skuhamo. Kuhamo jih 10 minut v vreli vodi. Takšne razpolovimo po dolžini in obe polovici še enkrat razpolovimo, da dobimo 4 manjše kose dolžine dobrih 5 cm.
  2. Kose kranjske klobase skupaj z narezanim paradižnikom na nekaj žlicah olja hrustljavo zapečemo.
    Gorčici zmešamo skupaj in z njima premažemo obe polovici prerezane štručke. Na spodnjo naložimo popečeno klobaso, ji dodamo solato in na vrh popečen paradižnik. Vse skupaj zapremo z zgornjim delom štručke in takoj postrežemo.

Nisem prevelika ljubiteljica hrenovk. V domače hotdoge tako rajši vključim razne klobase in s kranjsko klobaso so res nekaj posebnega.

 

Schaer