Anina kuhinja

Brezglutenski čilijevi sezamovi trikotni kruhki s čilijevim oljem

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 30 minut

Količina: 8 kruhkov

Sestavine:

  • 600 gramov Schaer moke Bread mix
  • 400 ml tople vode
  • 1 žlica agavinega sirupa
  • 1 instantni kvas
  • 1 čajna žlička soli
  • čilijevi kosmiči – količina po želji in okusu
  • 6-8 žlic sezama
  • 6 žlic olivnega olja
  • 1 jajce
  • 2 žlici čilijevega olja

Postopek:

Natisni
  1. Toplo vodo zmešamo z agavinim sirupom. Vanjo vmešamo kvas in ga pustimo vzhajati 5-10 minut.
  2. Moko stresemo v multipraktik. Vmešamo ji vzhajan kvas. Nato vmešamo sol, olivno olje, slabi dve žlici čilijevega olja, 4 žlice sezama in čilijeve kosmiče.
    Zmiksamo, da se oblikuje testo.
  3. Testo z rokami oblikujemo v hlebček in ga malce sploščimo. Nato mu s palico kuhalnice vtisnemo 4 vtise/črte, ki bodo ločevali testo na kruhke.
  4. Testo premažemo s stepenim jajcem s čajno žličko čilijevega olja in ga potresemo s preostalim sezamom.
  5. Pustimo ga vzhajati 30 minut, nato pa ga položimo v segreto pečico na 220 stopinj za 10 minut. Takrat temperaturo znižamo na 200 in kruhke pečemo nadaljnih 20-30 minut – do zlato rjave barve.

Omamni hrustljavi kruhki popolni za zabave.

Schaer

Komentarji

  1. Ana,kako pa bi lahko nadomesrili cilijevo olje in kako mislis da je najbolje zraven vkljuciti se sir in kateri?.

    z lepimi pozdravi Nika

Komentarja ni mogoče oddati.