Anina kuhinja

Brezglutenski / brezlaktozni / brezjajčni kolač z malinami

Čas priprave: 10

Čas kuhanja: 30

Količina: 1 kolač

Sestavine:

  • 200 gramov Scharove moke Mix it ali ista količina navadne moke
  • 80 ml repičnega ali sončničnega olja
  • 1 čajna žlička sode bikarbone
  • 1/4 čajne žličke pecilnega praška
  • 90 gramov kokosovega sladkorja
  • 1 žlica vanilijevega sladkorja
  • 220 ml mandljevega mleka
  • 1 žlica kisa
  • limonina lupinica ene bio limone
  • 2 pesti svežih malin + čajna žlička moke
  • 1 brezlaktozna kisla smetana

Postopek:

Natisni
  1. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač dobro namastimo in po dnu obložimo s papirjem za peko.
  2. Moko, sodo bikarbono, pecilni prašek, sladkor in vanilijev sladkor fino premešamo. V drugi posodi zmešamo mandljevo mleko, polovico limonine lupinice, kis in olje. Maline zmešamo s čajno žličko moke.
  3. Mokre sestavine z lopatko fino vmešamo v suhe, da dobimo enotno zmes. V zmes vmešamo maline. Pekač položimo v segreto pečico za 25-30 minut oziroma dokler iz kolača ne pride ven suh zobotrebec.
  4. Kolač ohladimo, nato pa ga prestavimo iz pekača.
    Kose kolača serviramo s premešano kislo smetano, ki jo izdatno potresemo z limonino lupinico.

Schaer