Anina kuhinja

Brezglutenska poletna torta z jagodičevjem brez peke

Čas priprave: 20

Čas kuhanja: /

Količina: 1 torta

Sestavine:

  • 200 gramov brezglutenskih piškotov Maria (ali klasičnih maslenih/polnozrnatih piškotov)
  • 5 žlic masla
  • 4-5 žlic jagodne marmelade
  • 350 gramov maskarpone sira
  • 150 gramov kremnega sira
  • 500 ml sladke smetane
  • 3 žlice sladkorja v prahu
  • 1 žlica vanilijevega sladkorja
  • 5-8 žlic limoninega soka
  • limonina lupinica dveh bio limon
  • 500 gramov svežega jagodičevja

Postopek:

Natisni
  1. Maslo stopimo in na njem popečemo fino zdrobljene piškote. Takšne razporedimo po dnu tortnega pekača. Vmes ko se zmes hladi v kozici stopimo marmelado, da postane topla in bolj tekoča. Dodamo ji 1-2 žlici limoninega soka in jo premažemo čez podlago.
  2. Maskarpone sir, kremni sir, preostali limonin sok, vanilijev sladkor, lupinico ene limone in sladkor v prahu fino zmiksamo. Po okusu dodamo še malo limoninega soka ali sladkorja.
  3. Sladko smetano stepemo le nekaj sekund da se prostornina malce poveča, ampak je smetana še vedno popolnoma tekoča. Takšno vmešamo v sirno kremo, ki smo jo pripravljali prej.
  4. Nadev prelijemo čez podlago in torto pustimo v hladilniku vsaj 3-4 ure, najbolje pa kar čez noč.
    Čez ohlajeno torto razporedimo jagodičevje in narezano limonino lupinico ene limone.

Schaer