Anina kuhinja

Brezglutenska poletna pica z ‘barbecue’ piščancem in zelenjavo

Čas priprave: 30 minut

Čas kuhanja: 30 minnut

Količina: 2 pici

Sestavine:

  • Sestavine za pico:
  • 550 gramov Schaer moke Mix it
  • 300 ml vode + 5 žlic olivnega olja
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 1 kocka svežega kvasa
  • 1 čajna žlička sladkorja
  • Sestavine za barbecue piščanca:
  • 2 polovici piščančjih prsi brez kože in kosti
  • 300 ml paradižnikovih pelatov
  • 3-4 žlice javorjevega sirupa
  • 1 žlica temno rjavega sladkorja
  • sol in čili v prahu po okusu
  • 1 čajna žlička dimljene sladke paprike
  • Ostale sestavine:
  • 1 pest kalčkov
  • 1 rdeča paprika
  • 1 rdeča čebula
  • črna sezamova semena (lahko jih nadomestite z navadnim sezamom)
  • peteršilj
  • 6 pesti topljivega sira – mocarele

Schaer