Anina kuhinja

Breskvin drobljenec s polnozrnatimi kosmiči

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 45 minut

Količina: srednje velik pekač

Sestavine:

5-6 breskev
1 žlica koruznega škroba
1/2 čajne žličke cimeta
70 gramov polnozrnatih ovsenih kosmičev
30 gramov polnozrnate moke
1 žlica sladkorja – naravnega sladila brez energetske vrednosti
2 žlici stopljenega masla

Postopek:

Natisni

Breskve narežemo na manjše kocke. Premešamo jih s cimetom in koruznim škrobom in jih stresemo v namaščen pekač.

Moko, kosmiče in sladkor premešamo. Temeljito vmešamo še maslo in zmes razporedimo po breskvah.

Pekač položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 35-45 minut oziroma za toliko časa, da ob robovih že fino vidimo brbotati sok breskev in se kosmiči zlato zapečejo.

Drobljenec lahko postrežemo še topel, toda ne bo držal oblike. Če pa ga ohladimo in za eno uro ali dve položimo v hladilnik, bo veliko lepše držal obliko.

Zraven drobljenca si dodamo nekaj polnih žlic grškega jogurta.

Breskvin drobljenec s polnozrnatimi kosmiči je popoln obrok za zajtrk, malico ali večerjo, ki ga lahko kombinirate z nekaj žlicami grškega jogurta in je tako odličen tudi za diabetike, sploh pa za nosečnice z nosečniškim diabetesom.

Recept je iz mojega priročnika, ki ga lahko najdete tukaj – Anina kuhinja za nosečnice z nosečniškim diabetesom.

Nasvet:

Namesto breskev lahko uporabimo nektarine, slive, marelice, jabolka ali hruške.