Anina kuhinja

Belo čokoladna mousse torta s koruznimi kosmiči/cornflakes in svežimi češnjami

Čas priprave: 20-25 minut

Čas kuhanja: /

Količina: torta premera 24 cm

Sestavine:

6 pesti koruznih kosmičev/cornflakes
2-3 žlice masla
200 gramov bele čokolade
500 ml sladke smetane
100 ml mleka
1 žlica vanilijevega sladkorja
ščepec soli
4 lističi RUF bio želatine
1 žlica cvetličnega medu
4-5 žlic limoninega soka
4-5 žlic RUF krokanta
4-5 pesti svežih češenj – ali jagod, malin, borovnic, breskev

Postopek:

Natisni

Koruzne kosmiče/cornflakese malce zdrobimo z rokami in jim vmešamo 2-3 žlice krokanta in stopljeno maslo.

Obod pekača za torte namestimo na servirni krožnik. Kosmiče razporedimo po dnu.

Belo čokolado stopimo na vodni kopeli. Želatino namočimo v hladno vodo. Mleko segrejemo do vročega in vanj vmešamo namočeno, ožeto želatino. Mešamo da se stopi. Vmešamo v stopljeno čokolado. Počakamo da se zmes shladi do mlačnega.

Smetano stepemo samo toliko, da se malce speni in se prostornina poveča, ampak je še vedno tekoča. Vmešamo ji vanilijev sladkor, med in limonin sok. V takšno vmešamo belo čokoladno zmes in polovico prelijemo čez kosmiče. Nato razporedimo čeznjo razpolovljene češnje. Prelijemo jih s preostalo kremo.

Torto za 30 minut položimo v zamrzovalnik. Ohlajeno okrasimo ob robu in po vrhu s krokantom in češnjami.

 

 

 

 

Belo čokoladna mousse torta s koruznimi kosmiči/cornflakes in svežimi češnjami je preprosta nizka torta/krostata pripravljena brez peke.

Namesto češenj lahko uporabite tudi drugo sezonsko sadje.