Recenzija športni voziček / marela Recaro Easylife

Recenzija športni voziček / marela Recaro Easylife

Športni voziček Recaro Easylife, ki nam ga je v testiranje posodila trgovina Recaro Slovenija, smo imeli že pri Timonu in z njim smo bili izjemno zadovoljni in zares sem si želela njegovo recenzijo vključiti v moj sklop testiranj. Voziček ima namreč kar nekaj posebnosti, ki so izjemno privlačne in ga zaradi njih uvrščam v sam vrh športnih vozičkov marel.

IMG_1350

Voziček ima zelo preprost način zlaganja in odpiranja, ki sta mogoča le z eno roko. In zares ga tudi sama, kljub temu, da nisem pretirano močna, s šalo zložim z eno roko. Poleg tega se voziček zloži v obliko nahrbtnika/potovalnega kovčka in ne marele, kar omogoča veliko boljši izkoristek prostora v avtu in na splošno, ko ga pospravite. Preprosto povedano zasede manj prostora. In, ko moraš v avto spraviti kup plenic, potovalk in otroške šare za na morje je to veliko vredno.

IMG_1651
Avto na sliki je VW touran.

Druga, zame zelo velika, prednost je ta, da je voziček vodljiv le z eno roko saj ima enodelni ročaj, kar je včasih zlata vredno. Sploh, če zraven loviš še drugega otroka ali ga držiš za roko … vsekakor vedno pride prav, da je ena roka frej. 🙂 Dovolj visoka pozicija ročaja, pa tudi večjim omogoča, da si med vožnjo vozička ne mučijo križa in se z nogami med hojo ne zadevajo ob spodnji del ogrodja vozička.

IMG_1355

Voziček že ima vgrajen senčnik, ki se lahko popolnoma umakne nazaj. V primeru da je potrebna senca, pa ga je možno spustiti kar konkretno naprej. V vsakem primeru je voziček narejen tako, da je za senčilom dostopen prostorček, ki ga sama rada uporabim kot odlagališče za stekleničko, majčko, kapico, telefon … Poleg tega odlagališča (ne vem če je to sploh uradno odlagališče ali pa sem ga iznašla sama) je seveda opcija tudi odlaganja pod voziček kjer je nameščena košara.

FullSizeRender-1

IMG_1304

Pri Timonu smo voziček uporabljali celotno poletje in vsakič, ko je bilo vroče kot strela sem se zahvaljevala zračnim stranem vozička, ki so omogočala, da je vsaj malo zraka krožilo naokrog. V primeru, da je bilo hladno pa smo pač oblekli pulover, pa je bila stvar rešena.

Voziček je prav tako zares lahek, tehta le nekih 5-6 kg – kar je manj kot naš Liam. 😀 Prav tako ima trdno hrbtišče, ki omogoča malčku ergonomičen položaj sedenja in nudi podporo njegovi hrbtenici. Tu je res velika razlika v primerjavi s klasičnimi marela vozički, saj imajo ti, zaradi načina zlaganja ‘v marelo’, hrbtišče običajno mehkejše – ponavadi so v tkanini hrbtišča le horizontalne prečke, zaradi katerih sedežni del otroku ne omogoča pravilne drže, oz. ne nudi zadostne podpore njegovi hrbtenici.

Vsa kolesa so vzmetena in je zato lažje vodljiv tudi po makadamskih poteh. Celotna tkanina na vozičku je snemljiva in pralna pri 30°C.

Edina stvar, ki me je mogoče nežno zmotila je način kako se nastavlja naslon, ki je za spuščanje preprost, za ponastavitev v pokončni položaj pa potrebujemo obe roki. No, ni tako hudo, ampak zahteva malce prakse.

Cena vozička v spletni trgovini Recaro je 227,95€.

Še na hitro naštejem prednosti in slabosti:

PREDNOSTI:

 • enodelen ročaj
 • preprosto in hitro zlaganje in odpiranje z eno roko
 • zlaganje vozička v velikost manjšega potovalnega kovčka – za boljši izkoristek prostora
 • odlagališča
 • zračniki za poletni čas
 • lahkotnost
 • pralna tkanina
 • trdno hrbtišče
 • vzmetena kolesa

SLABOSTI:

 • težje nastavljanje naslona

 

Vsi, ki se boste za nakup vozička Recaro Easylife odločili do konca letošnjega maja, jim na FB strani Recaro Slovenija napišite sporočilo in zaprosite za voucher pa vam bodo pri nakupu brezplačno podarili še mrežico za zaščito proti mrčesu, oz. komarnik. 😉

 

Komentarji

 1. Zdravo! Mene pa zanima če je voziček primeren tudi za malo večje otroke? Mi imamo triletnika, velik je pa 95 cm. in bi potrebovali kvalitetno marelo ker še ne hodi. Kaj mi priporočaš? Hvala! Anita

*Zahtevano

Najbolj prodajano v trgovini

Poglej vse izdelke
 

Sledite mi

Na facebooku
 
Na Instagramu