Klasičen tiramisu

Stepeni rumenjaki s sladkorjem. Mascarponejeve krema. Namakanje piškotov v kavino tekočino. Oblikovanje tiramisuja. Tiramisu v pekaču. ZAHTEVNOST:3/5ČAS PRIPRAVE: 40 minut Za 12 večjih kosov. Pekač velikosti približno 30×60 cm. SESTAVINE: – 1,5 l mascarponeja– 8 manjših jajc– 240 g sladkorja v prahu-vanilin sladkor– 1 liter kave– 8 žlic ruma– kakav v prahu-500 g baby piškotov…

Preberi več

Ameriški corndogsi – hrenovke v testu

Suhe sestavine za koruzno maso. Mokre sestavine za koruzno maso. Hrenovke povaljane v moki in nabodene na palčke. Potapljanje hrenovk. ZAHTEVNOST: 3/5ČAS PRIPRAVE: 45 minut Za deset corndogsov. SESTAVINE: – 5 piščančjih hrenovk– 1, 1/2 kozarca navadne moke– 1, 1/2 kozarca koruzne moke– 1, 1/2 žlice sladkorja– 2/3 vrečke pecilnega praška– 1 zvrhana čajna žlička…

Preberi več

Pšenični takitosi s piščancem

Domače pšenične tortilje. Marinirano piščančje meso. Nepopečeni tacitosi. Tacitosi s smetanovo čebulno omako. (recept zanjo tukaj ) ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 20 minut Za 8-10 tacitosov. ( odvisno od velikosti zrezkov ) SESTAVINE: – 2 srednje velika piščančja zrezka– 2- 3 srednje veliki tortilji ( če vam iz mesa nastane 8 koščkov potem 2, drugače več…

Preberi več

Domače pšenične tortilje

Testo za tortilje. Oblikovano testo za tortiljo. ZAHTEVNOST: 3/5ČAS PRIPRAVE: 1 ura Za približno 10-15 manjših tortilj. SESTAVINE: -350-400 g moke – 2 dcl vode– ščepec soli– 1/3 čajne žličke sladkorja– polovico čajne žličke pecilnega praška– 1 žlica olja OPIS PRIPRAVE:    Moko stresemo v posodo. Na sredini oblikujemo luknjo in vanjo zlijemo mlačno vodo,…

Preberi več

Klasična mesna lazanja

Mesna omaka za lazanjo. Bešamel omaka. Oblikovanje lazanje. ZAHTEVNOST: 4/5ČAS PRIPRAVE: 1,5 ure Za 4 osebe. SESTAVINE: – kupljeno testo za lazanjo– parmezan– naribani mešani sir Sestavine za mesno omako: – 500 g mletega mešanega mesa– 2 korenja– 2 srednje veliki čebuli– 2-3 stroki česna– čajna žlička paradižnikovega koncentrata– ščepec soli, popra– peteršilj, bazilika– 1…

Preberi več

Piščančje chimichangas – Tortilje polnjene s piščancem in rdečo papriko

Narejen nadev za tortilje. Polnjenje tortilj. Dodajanje sira na polnjene tortilje. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 30-40 minut Za 5 manjših tortilj. SESTAVINE: -4 žlice sončničnega olja-5 tortilj– približno 350 g piščančjega mesa– 1 rdeča paprika– 3 manjše čebule– 3-4 pesti naribanega sira-6 žličk naribanega parmezana– ščepec soli, popra, paprike v prahu OPIS PRIPRAVE:    Najprej na…

Preberi več

Gong bao piščanec

Gong bao piščanec je kitajska jed, ki je sicer precej zapletena toda zelo okusna. ZAHTEVNOST: 3/5ČAS PRIPRAVE 45 minut BISTVENE SESTAVINE: – 2-3 Piščančji fileji (prsa)– 2 stroka česna– Posušeni rdeči čiliji– Sečuanski poper– ½ čebule– manjši Por– 1 paprika– 1 korenček– 1 ½ čajna žlička ingverja– Nesoljeni praženiarašidi– Arašidovo olje SESTAVINE ZA MARINADO: –…

Preberi več

 

Sledite mi

Na facebooku
 
Na Instagramu