Anina kuhinja

Hrustljavi ocvrti hlebčki

Nezmešane sestavine v krožniku. Narejena zmes za hlebčke.   Cvrenje hlebčkov.   ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 3 minute ČAS CVRTJA: 3 minute Za 8 hlebčkov. SESTAVINE: – 3,5 zvrhane žlice moke – 3,5 žlice mleka – 0,5 vrečke pecilnega praška – 1 žlica olja – 1 jajce – ščepec soli, popra – mali ščepec sladkorja…

Preberi več

Pire pita z omako iz belega fižola v skodelici

Kuhan krompir z maslom.   Nadevanje skodelic.   Nadevani skodelici.   Pečen česen.   Pranje fižola.   Dodajanje sestavin v omako.   Končana omaka. Nepečeni nadevani skodelici.   ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 10 minut ČAS KUHANJA: 30 minut ČAS PEKE: 20-30 minut Za dve skodelici-za dve osebi. SESTAVINE: – 3 stroki česna – 4 krompirji…

Preberi več

Ocvrti njoki z rožnato pomako

Pripravljena posoda s papirnatimi brisačkami. Poleg olje in njoki.   Cvretje njokov.   Ocvrti njoki med odtekanjem na mreži.   Ocvrti njoki, v ozadju rožnata pomaka. ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 15-20 minut Za 4 osebe. SESTAVINE:  – 500 g njokov – sol – olje – 1 zvrhana žlica kečapa – 1 zravnana žlica lahke majoneze…

Preberi več

Enostavni Ratatouille – Ratatuj

Pripravljene sestavine.   Praženje melancanov.   Popraženi melancani.   Popražene bučke.   Popražene paprike.   Popražena čebula.   Združena popečena zelenjava.   Kuhanje ratatuja.   Ratatuj na popečenem kruhku. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 20 minut ČAS KUHANJA: 50-55 minut Za 5 oseb. SESTAVINE: – 1 mala rdeč paprika – 1 mala rumen paprika – 1…

Preberi več

Ajdovi štruklji z orehovim nadevom in brusnično marmelado

Moki v posodah. V železni posodi soljena voda.   Ajdova moka poparjena z soljeno vodo.   Zmleti orehi, čokolada v prahu in sladkor v posodi.   Narejeni nadev.   Zmešane sestavine za testo pred gnetenjem.   Zvaljano zgneteno testo.   Namazano testo z nadevom.   Namaščena aluminijasta folija in potresena z drobtinami.   Zviti štrukelj….

Preberi več

Solata iz hobotnice s krompirjem, česnom in čebulo

V ozadju narezan kuhan krompir. Spredaj narezana čebula.   V ozadju narezan krompir, čebula, česen. Spredaj skuhana nenarezana hobotnica. ( za lovkami se vidi klobuk )   Narezan del hobotnice.   Narezane vse sestavine razen peteršilja.   ZAHTEVNOST: 3/5 ČAS PRIPRAVE: 20- 30 minut ČAS KUHANJA: približno 2 uri Za polno večjo skledo. SESTAVINE: –…

Preberi več