Sestavine v skledi. Narejena zmes za polpete. Polpeti med peko. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 20 minut ČAS PEKE: 5-10 minut Za 10 polpetov. SESTAVINE: – približno 80 g pršuta – 3 večji kosi kruha – 2 pesti sira – 3-4 žlice sezama – 6 žlic smetane za kuhanje – 7 žlic jušne…
Hrustljavi ocvrti hlebčki
Nezmešane sestavine v krožniku. Narejena zmes za hlebčke. Cvrenje hlebčkov. ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 3 minute ČAS CVRTJA: 3 minute Za 8 hlebčkov. SESTAVINE: – 3,5 zvrhane žlice moke – 3,5 žlice mleka – 0,5 vrečke pecilnega praška – 1 žlica olja – 1 jajce – ščepec soli, popra – mali ščepec sladkorja…
Pire pita z omako iz belega fižola v skodelici
Kuhan krompir z maslom. Nadevanje skodelic. Nadevani skodelici. Pečen česen. Pranje fižola. Dodajanje sestavin v omako. Končana omaka. Nepečeni nadevani skodelici. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 10 minut ČAS KUHANJA: 30 minut ČAS PEKE: 20-30 minut Za dve skodelici-za dve osebi. SESTAVINE: – 3 stroki česna – 4 krompirji…
Ocvrti njoki z rožnato pomako
Pripravljena posoda s papirnatimi brisačkami. Poleg olje in njoki. Cvretje njokov. Ocvrti njoki med odtekanjem na mreži. Ocvrti njoki, v ozadju rožnata pomaka. ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 15-20 minut Za 4 osebe. SESTAVINE: – 500 g njokov – sol – olje – 1 zvrhana žlica kečapa – 1 zravnana žlica lahke majoneze…
Enostavni Ratatouille – Ratatuj
Pripravljene sestavine. Praženje melancanov. Popraženi melancani. Popražene bučke. Popražene paprike. Popražena čebula. Združena popečena zelenjava. Kuhanje ratatuja. Ratatuj na popečenem kruhku. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 20 minut ČAS KUHANJA: 50-55 minut Za 5 oseb. SESTAVINE: – 1 mala rdeč paprika – 1 mala rumen paprika – 1…
Polnozrnati kolač s pršutom in sirom
Toplo sladkano mleko spredaj. Vzadaj moka s soljo, oljem in v sredini kvas. Zgneteno testo ob nenarezanem pršutu. Zgneteno testo ob narezanem pršutu in naribanem siru. Vgneten pršut in sir v testu. Kolač pred peko. Pečen kolač. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 1 ura ČAS PEKE: 45-50 minut Za manjši…
Ajdovi štruklji z orehovim nadevom in brusnično marmelado
Moki v posodah. V železni posodi soljena voda. Ajdova moka poparjena z soljeno vodo. Zmleti orehi, čokolada v prahu in sladkor v posodi. Narejeni nadev. Zmešane sestavine za testo pred gnetenjem. Zvaljano zgneteno testo. Namazano testo z nadevom. Namaščena aluminijasta folija in potresena z drobtinami. Zviti štrukelj….
Dušeno rdeče zelje z jabolki
Narezano zelje, česen, čebula in naribano jabolko. Dodajanje sladkorja v stopljeno svinjsko mast. Praženje čebule. Mešanje vseh sestavin, pred dušenjem. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 10 minut ČAS KUHANJA: 20 minut Za 4 osebe. SESTAVINE: – 600-700 g rdečega zelja – 1 malo jabolko – 0,5 dcl suhega rdečega vina – 1…
Solata iz hobotnice s krompirjem, česnom in čebulo
V ozadju narezan kuhan krompir. Spredaj narezana čebula. V ozadju narezan krompir, čebula, česen. Spredaj skuhana nenarezana hobotnica. ( za lovkami se vidi klobuk ) Narezan del hobotnice. Narezane vse sestavine razen peteršilja. ZAHTEVNOST: 3/5 ČAS PRIPRAVE: 20- 30 minut ČAS KUHANJA: približno 2 uri Za polno večjo skledo. SESTAVINE: –…
Tunini polpeti z gorčico
Popečena čebula. Vse sestavine v posodi. Ustvarjanje polpetov. Peka polpetov. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 10 minut ČAS PEKE: 7-8 minut Za 5 polpetov. SESTAVINE: – 1 mala čebula – 2 beli štručki ( skupaj 120 g ) – 2 mali konzervi s tuno – 1 jajce – 1 žlica gorčice –…