Ozimnica – preprosta jabolčna kaša

Jabolčna kaša je super ozimnica, zaj jo lahko množično uporabljate pri peki – sploh pri peki sladic, ki ne vsebujejo jajc. Kaša je namreč popolno nadomestilo. Seveda pa je slastna tudi sama po sebi in zna biti luštna malica. Kašica je primerna tudiza dojenčke in malčke od 4 mesecev naprej. (brez dodanega cimeta in vanilije…

Preberi več

Kumarični zeleni ajvar ali namaz

Poleg cukini buč, ki delajo kot nore, je letos naš vrt poln tudi svežih kumar. Preprosto preveč jih je, da bi jih sproti pojedli. Imam jih poln hladilnik (za vse, ki vas zanima imam Boschev hladilnik z VitaFresh predalom, ki zares dolgo ohrani svežino sadja in zelenjave) in shrambo in odločila sem se da jih…

Preberi več

Nekaj minutna jagodna marmelada z agarjem in brez sladkorja

Nekaj minutna jagodna marmelada z agarjem in brez sladkorja je super hitra različica, ki ohrani vse vitamine v sadežu saj ta praktično skoraj ni toplotno obdelan. Prav tako je pripravljena z agarjem, ki je rastlinsko želirni sredstvo in je tako marmelada primerna tudi za vegetarijance.  …

Preberi več

Praznična jabolčna – kutina marmelada

Najboljša marmelada, kar sem jih kdaj jedla in skuhala. Priporočam! 😉   Za 15 kozarčkov. Čas priprave: 2 ure Sestavine: – 2,5 kg jabolk (stehtani že olupljeni in razkoščičeni) – 6-7 večjih kutin – 1,7 kg sladkorja – 1 liter vode – 2 limoni – 3 vrečke vnilijevega sladkorja – 15 klinčkov – 1 zvrhana…

Preberi več

Praznična jabolčna marmelada

Oh joj, odkar sem na svojem sem se prelevila v pravo gospodinjo. Moja shramba je polna različnih marmelad in vsega in svašta. Ampak kakšen občutek, ustvariti nekaj domačega, zdravega in prihraniti domači pridelek. Sploh pa je veliko bolje, kot vse kar prodajajo v trgovinah. 😉 Za 6 manjših kozarčkov. Čas priprave: 1,5 ure Sestavine: –…

Preberi več

Sladka pomarančna marmelada z lupinico

No pa je uspela. Vso grenkobo sem odstranila in tako imate možnost, da se sami odločite katera vam je bolj všeč. Malo bolj grenka ali popolnoma sladka. 😉 Za 2 manjša kozarčka. Čas priprave: 1,5 ure Sestavine: – 1 večja pomaranča – 250 ml vode – 250 g sladkorja – 10 g želatine – 1/2…

Preberi več

Tradicionalna škotska grenka pomarančna marmelada z lupinico

Moja prva kulinarična izkušnja na Škotskem je bil zagotovo zajtrk v petek. Najprej so na mizo prinesli pravi angleški čaj in mleko, ki je brez heca prav zanimivo okusen in sploh ne premočen. Poleg tega da je bilo že čaja več kot 1 liter, sva zraven dobila še sveže iztisnjen pomarančni sok. Mislim halo, po…

Preberi več

 

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = 'https://connect.facebook.net/sl_SI/sdk.js#xfbml=1&version=v2.11';
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Sledite mi

Na facebooku
 
Na Instagramu