Dva tedna nazaj sem se lotila tega kruhka. V hladilniku sem imela lonček rikote, pa je nisem hotela porabiti na običajen način. Tako sem se lotila peke kruha. Čisto iskreno nisem bila prepričana če bo sploh kaj ratalo, hehe. 🙂 Ampak končni rezultat je bil fantastičen. Popolnoma puhast, kremast kruh, ki sva ga z mojim…
Obložen kruhek s špinačo, panceto, pinjolami in poširanim jajčkom
Za 2 obložena kruhka. Čas priprave: 15 minut Sestavine: – 2 koščka kruha ali polovički štručke – 2 večji pesti špinače – 3-4 žlice pinjol – 2 rezini sira – 2 čajni žlički kisle smetane – 4-5 rezin pancete – 2 sveža jajčka – 2 čajni žlički belega/prozornega kisa Panceto popečemo in odstavimo. Masti, ki…
Sezamovi grisini
Čas priprave: 1-1,5 ure (zaradi vzhajanja – dela je malo) Za 20-30 grisinov. Sestavine: – 200 g moke – 1,5 dcl vode – 3-4 žlice olja – 1 čajne žličke soli – 1 žlica sladkorja – 0,5 kocke kvasa – 1 jajce – sezam Opis priprave: Kvas zdrobimo v toplo osladkano vodo in ga pustimo…
Domača piščančja juhica / piščančja jušna osnova
Danes imam za vas pripravljen recept za piščančjo jušno osnovo, ki je ena najbolj pogostih osnov, ki se jih uporablja v kuhanju. Upam, da vam bo recept prišel prav. 🙂 Če želite juho zamrzniti, jo dobro ohladite, prelijte v posodice ali vrečke in položite v zamrzovalnik. V zamrzovalniku zdrži vse do 2-3 mesecev. Če pa…
Konkretno čokoladni borovničevi mafini
Po želji lahko vključite polovično ali tretjinsko količino čokolade, vendar vam obljubim, da so teli konkretno čokoladni mafini velikoooo bolj okusni. Samo pojeste lahko enega, ne pa petih. 😉 Če pa boste uporabljali zamrznjene borovnice, potem jih nekaj ur (najbolje čez noč) prej stresite na cedilo, da odteče odvečna voda. Drugače se mafini ne bodo…
Sirovi mafini s čedarjem in mocarelo
Za 12 mafinov. Čas priprave: 45 minut (skupaj s peko) Sestavine: – 240 ml mleka – 60 ml olja (najbolje olivnega, v mojem primeru je bil to kar sončnični) – 1 jajce – 1 žlica sladkorja – 1/2 čajne žličke soli – 1 vrečka pecilnega praška – 190 g moke – 2-3 pesti naribanega čedarja…
Nizka čokoladna torta s pistacijami in brusnicami
Tortica je bila namenjena moji mamici, veliki ljubiteljici temne čokolade, ki je imela v soboto rojstni dan. 😉 Vse najboljše še tukaj mami. 🙂 Uporabite promo kodo ANACASTI za brezplačno dostavo pri nakupu v spletni trgovini Mojačokolada.si. Za pekač premera 28 cm. Za 14 kosov. Čas priprave: 20 minut + čas peke Sestavine: – 200…
Polnozrnata, čebulno, porova pletenka z makom
Oh obožujem čebulo na vse možne načine. Sploh pa obožujem, ko se s sestavinami lahko malce igram. Tale pletenka je bila sama uživancija. 😉 Za 4 osebe. Čas priprave: 1,5 ure (zaradi vzhajanja) Sestavine za testo: – 200 g navadne moke – 200 g polnozrnate moke – 250-280 ml vode – 3-4 žlice olja –…
Zeliščni česnov kruhek z mocarelo in parmezanom
Če še nimate ideje za večerjo so teli kruhki odlična izbira. Za 2-4 osebe. Odvisno od lakote 😉 Čas priprave: 30 minut (skupaj s peko) Sestavine: – 1 francoska štruca (v mojem primeru je bil domač kruh) – 4 stroki česna – slaba pest peteršilja – 5-7 žlic olivnega olja – 10-15 rezin mocarele za…
Masa royal – royal icing – masa za okraske
Recept za čokoladne tortice (tukaj) in rožnato glazuro.(tukaj) Če želite sami ustvarjati doma, je ta masa idealna za to. 😉 Sestavine: – 1 beljak – 230-250 g sladkorja v prahu – 1/3 čajne žličke limoninega soka – 1/2 čajne žličke koruznega škroba Opis priprave: Beljak z vilico malce stepemo, da nastane redka bela zmes. Vmešamo…