Anina kuhinja

Vatikanski kruh

No pa sem se končno spravila spisati recept. Takšen je zgledal moj vatikanski kruhek. Bil je naravnost odličen. Tudi če sami niste dobili podarjenega hlebčka, ga lahko spečete, le sestavine zmešate skupaj in to je to. 🙂 Vatikanski kruhek se na pravi način peče le enkrat v življenju, na hitri način brez podarjenega hlebčka, pa…

Preberi več

Hladna testeninska solata s piščancem in zelenjavo

Za 4-5 prilog ali 2-3 samostojne jedi. Čas priprave: 20 minut Sestavine: – 250 g testenin – 200-250 g piščančjega mesa iz juhe ali od peke – 2 mladi čebulici – 1/3 rdeče in rumene paprike – dober ščep drobnjaka – 2 zvrhani žlici kisle smetane – 2 zvrhani žlici lahke majoneze – 3-4 žlice…

Preberi več

Jagodna penasta krema na zmletih piškotih z baziliko

Saj vem, da trenutno jagode niso v sezoni. Brez težav lahko odmrznete zamrznjene. Samo pazite, da jih položite v cedilo čez noč ali vsaj za nekaj ur, da odvečna tekočina steče proč, drugače bo krema preredka. 😉 Meni so ostale od snemanja oddaje in seveda se nisem mogla upreti, da ne bi bi iz teh…

Preberi več

Testenine s piščancem iz juhe, gorgonzolo, parmezanom in vinom

Za 2 osebi. Čas priprave: 20 minut Sestavine: – 200 g testenin – 200-300 g piščančjega mesa iz piščančje juhice (ali navaden, še nepečen piščanec) – 2 stroka česna – 150 ml smetane za kuhanje – 1 dcl belega vina – 1-2 dcl kokošje / piščančje juhice – 1 rezina gorgonzole (1-2 žlici) – 2…

Preberi več