Enostavni kruhki s pikantno salamo, mocarelo in čedar sirom

Nimate idej kaj bi pripravili kadar dobite goste, pa imate čisto malo časa na razpolago. (ojoj, zvenim kot gospe iz top-shopa 😉 ) Te kruhki so naravnost smešno simpl, sploh pa izgledajo tako očarljivo. Zelo priporočam. 😉 Za 1 francosko štruco. Čas priprave: 15 minut Sestavine: – 1 francoska štruca – 30-40 rezin pikantne suhe…

Preberi več

Enostavna malinova sladica s smetanovo kremo in krokantom

Vem da maline niso v sezoni. Meni so ostale od snemanja oddaje in ne morem si pomagati, da ne bi recepta delila z vami že zdaj. Vam bo pa prav prišel, ko bo vrt poln teh prelepih roznih lepotičk. 😉 Obožujem maline!!! 😉 Kaj pa vi najraje pripravite iz njih? Za 3 kozarce. Za 3…

Preberi več

Pražena jetrca

Sama sem si praženje jetrc predstavljala kot nekaj najbolj enostavnega na celem svetu. Ampak obstajajo triki, ki poskrbijo da so jetrca mehka. Če bi jih pražili tako kot pražimo druge kose mesa, bi na koncu na krožniku imeli trdo in žvečljivo jed. No, pripravljena na tak način kot je napisan spodaj, so bila neverjetno okusna…

Preberi več

Mlečna kaša z jabolki in skuto

Za 4 ramekine / skodelice. Čas priprave: 1 ura Sestavine: – 250 g prosene kaše – 0,6 litra mleka – 1-2 žlici sladkorja – mali ščepec soli – 1-2 žlici masla – 2 jabolka – 2 žlici sladkorja – ščepec cimeta – 4-5 žlic skute – 3 žlice kisle smetane – 2-4 žlice sladkorja –…

Preberi več

Palačinke s skutnim / sirovim nadevom, prelite z džemom

Z veseljem vam sporočam, da je prav ta objavljeni recept moj 500. recept na blogu. 🙂 Skoraj težko verjamem, da jih je že toliko. 🙂 Za 6 nadevanih palačink. Čas priprave: 20-30 minut. Sestavine za palačinke: – 2 jajca – 10 zravnanih žlic moke – 3 žlice olja – 21 žlic mleka – 1 čajna…

Preberi več

Čebulne testenine s puranjim mesom in kislo smetano

Za 2 osebe. Čas priprave: 25 minut Sestavine: – 200 g testenin – 150 g puranjega mesa – 1 zelo velika čebula – 2 stroka česna – 3-4 žlice drobnjaka – ščepec soli in sladke paprike v prahu – ščepec čilijevih kosmičev – 2 žlici kisle smetane – parmezan Opis priprave: Testenine skuhamo al-dente. Čebulo…

Preberi več

Goveja obara / ajmoht z grahom in penino

Za 2-3 osebe. Čas priprave: 2-3 ure Sestavine: – 200 g govejega mesa – 1 večji korenček – 1 manjša čebula – 1 pest narezanega pora – 1 dcl šampanjca/ penine – 1,5 litra goveje jušne osnove – 2 krompirja – 2 pesti graha – dober ščep soli, popra – ščepec majarona, peteršilja – 1…

Preberi več

 

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = 'https://connect.facebook.net/sl_SI/sdk.js#xfbml=1&version=v2.11';
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Sledite mi

Na facebooku
 
Na Instagramu