Anina kuhinja

Lečine brezglutenske bombetke – primerne za povišan holesterol, diabetes

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 25 minut

Količina: 6 bombetk

Sestavine:

Sestavine:
200 gramov dmBio rdeče leče
20 gramov lupin indijskega trpotca
60 ml vode
15 ml dmBio oljčnega olja
15 ml dmBio limoninega soka
4 grami sode bikarbone
3 grami soli

– izbrana mešanica semen za vrh (jaz sem izbrala, dmBio sezam, črno kumino, dmBio bučna semena in dmBio pinjole)

Ideja za serviranje:

dmBio namazi

Postopek:

Natisni

Lečo namočimo v hladno vodo za 5-8 ur.

Preden se lotimo zmesi, pripravimo mešanico semen. Pripravimo papir za peko na pekaču od pečice. Pečico segrejemo na 180 stopinj.

Lečo odcedimo in jo pretresemo v multipraktik. Dodamo vse sestavine razen limoninega soka. Zmiksamo v fino zmes. Nato dodamo limonin sok in hitro zmešamo.

Z rokami zagrabimo del testa in ga poskusimo nekako oblikovati v hlebček, ter ga povaljamo po semenih. Testo je izjemno pocasto in ta del bo malce težek, ampak testo lepo zraste v pečici in nepravilnosti se porazgubijo. 😉

Oblikovane hlebčke s semeni položimo v segreto pečico za 25 minut.

Postrežemo. Bombetke se lepo tudi zamrznejo. 😉

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.