Sestavine:
Sestavine:
200 gramov dmBio rdeče leče
20 gramov lupin indijskega trpotca
60 ml vode
15 ml dmBio oljčnega olja
15 ml dmBio limoninega soka
4 grami sode bikarbone
3 grami soli
– izbrana mešanica semen za vrh (jaz sem izbrala, dmBio sezam, črno kumino, dmBio bučna semena in dmBio pinjole)
Ideja za serviranje:
dmBio namazi
Postopek:
NatisniLečo namočimo v hladno vodo za 5-8 ur.
Preden se lotimo zmesi, pripravimo mešanico semen. Pripravimo papir za peko na pekaču od pečice. Pečico segrejemo na 180 stopinj.
Lečo odcedimo in jo pretresemo v multipraktik. Dodamo vse sestavine razen limoninega soka. Zmiksamo v fino zmes. Nato dodamo limonin sok in hitro zmešamo.
Z rokami zagrabimo del testa in ga poskusimo nekako oblikovati v hlebček, ter ga povaljamo po semenih. Testo je izjemno pocasto in ta del bo malce težek, ampak testo lepo zraste v pečici in nepravilnosti se porazgubijo. 😉
Oblikovane hlebčke s semeni položimo v segreto pečico za 25 minut.
Postrežemo. Bombetke se lepo tudi zamrznejo. 😉