Anina kuhinja

Zdravi pečeni piščančji medaljoni – nagci

Čas priprave: 20-25 minut

Čas kuhanja: cca 18 minut

Količina: cca 20 medaljonov

Sestavine:

Sestavine:
800 gramov Natur Premium Perutnina Ptuj piščančjega mesa
1 čajna žlička soli
1 čajna žlička česna in čebule v prahu
1/3 čajne žličke popra in sladke paprike v prahu
2 žlici koruznega škroba ali moke
4 jajca
250-350 gramov krušnih drobtin

Postopek:

Natisni

Narezano meso dodamo v multipraktik. Dodamo sol, poper, česen, čebulo, sladko papriko in koruzni škrob. Zmiksamo v enotno zmes.

Oblikujemo manjke ovalne medaljone. Da se roke manj pacajo si pomagamo tako da prste med oblikovanjem pomakamo v mrzlo vodo. Oblikovane medaljone pomakamo v stepena jajca in nato v drobtine. Postopek ponovimo še enkrat da je skorjica bolj debela.

Medaljone polagamo na papir za peko, jih posprejamo z maslom/oljem v spreju (ali na vsakega položimo tanko rezino masla) in položimo naprej v segreto pečico na 220 stopinj za 15-18 minut, da se lepo zlato rjavkasto obarvajo.

Postrežemo z izbrano omakico ali prilogo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.