Anina kuhinja

O meni

Svojo kuharsko pot sem začela leta 2010 s pisanjem osebnega kuharskega bloga Ljubezni polna skleda, ki me je, zahvaljujoč mojemu pridnemu objavljanju, leta 2012 popeljal do snemanja reklamnih televizijskih oglasov za kuhinjsko posodo.

Po snemanju oglasov se je moja zgodba leto pozneje nadaljevala z vodenjem lastne televizijske kuharske oddaje Ana kuha, ki se je tri sezone predvajala na programu POP TV. V tistem obdobju sem izdala svojo prvo kuharsko knjigo z istoimenskim naslovom.

Pot sem nadaljevala z lastno blagovno znamko Anina kuhinja, pod katero je leta 2014 izšla moja prva splošna kuharica z naslovom Anina kuhinja.

Istega leta sem ustvarila tudi svoj nov osebni kuharski-lifestyle blog z imenom Anina kuhinja, ki je zaživel 24.10.2014, ravno na moj rojstni dan. Še danes na blogu pridno objavljam recepte, video recepte, pišem o materinstvu in o svojem življenju. Na spletni strani najdete tudi mojo osebno spletno trgovinico.

Leta 2014 sva skupaj z možem napisala tudi svojo prvo pravljico za otroke, z naslovom Zajček Timi in čarobni recept. Pravljica je bila darilo najinemu prvemu sinu Timonu, po katerem je glavni junak, zajček Timi, tudi dobil ime. Pravljica skozi prisrčno zgodbo postreže z zdravimi in preprostimi recepti, ki jih lahko doma pripravite skupaj s svojimi najmlajšimi.

Naslednje leto sem izdala kuharico Sladka Anina kuhinja, ki je bila namenjena sladkosnedom. Prav tako sem tisto leto svojo strast usmerila v obdobja, skozi katera sem plavala v tistem času, in izdala dva priročnika z recepti, in sicer priročnik Anina kuhinja za najmlajše, namenjen uvajanju goste hrane pri dojenčkih, ki je pri mamicah hitro postal zelo priljubljen in je bil že trikrat ponatisnjen. Ter priročnik Anina kuhinja za nosečnice in doječe mamice, namenjen mamicam v obdobju nosečnosti in dojenja.

Leta 2015 sem začela v lastni kuhinji snemati tudi spletne video recepte za svoje sledilce in tako še dodatno popestrila vsebino svojega bloga.

Oktobra, leta 2016 je izšla moja četrta kuharica, Anina kuhinja za nenapovedane goste, ki je namenjena vsem, ki želite goste očarati s hitrimi, preprostimi ter božanskimi jedmi.

Naslednje leto, v marcu 2017, pa sem izdala svoj tretji priročnik, Anina kuhinja za nosečnice z nosečniškim diabetesom. Ker sem se med drugo nosečnostjo sama spopadala z gestacijskim diabetesom in ugotovila, da je pravzaprav težko priti do relevantnih informacij, sem se odločila, da se sama o tem pozanimam, testiram, naredim jedilnike in nenazadnje tudi posvetujem s strokovnjaki in na koncu izdam priročnik, ki bo olajšal in poenostavil prehranjevanje mamicam, ki so med nosečnostjo prejele isto diagnozo.

Marca 2018 je zaradi velikega povpraševanja izšel priročnik Anina kuhinja za malčke, ki vsebuje več kot 100 preizkušenih in fotografiranih receptov jedi za otroke, starejše od enega leta. Vse od izida Anine kuhinje za najmlajše, sem namreč dobivala mnogo prošenj za nadaljevalno kuharico, namenjeno malčkom od enega leta starosti naprej. Starši se namreč pogosto znajdejo v dilemi, kaj otrokom kuhati, predvsem ko jim življenje na glavo obrne prvorojenec in je zanje vse novo. Sicer pa tudi starši z več otroki velikokrat pripravljajo vedno enake obroke in kar pozabijo na kakšno hitro, zdravo in okusno možnost. Ta kuharica je tako namenjena njim in na splošno vsem staršem, ki si želijo novih idej za zajtrk, kosilo, večerjo, prigrizek ali sladico. Poleg vseh idej za recepte pa vsebuje tudi razdelek Ustvarjanje, ki spodbuja kulinarično ustvarjalnost v krogu družine. Ker pa se danes vse več otrok spopada z alergijami na hrano sem zadnjo kategorijo posvetila njim. Recepti ne vsebujejo mlečnih izdelkov, glutena, jajc in oreščkov.

Zadnja kuharska knjiga, ki sem jo izdala, Anina kuhinja: Zdravo in uravnoteženo, je luč sveta ugledala leta 2019. Knjiga vsebuje več kot 100 preizkušenih receptov za vse, ki želijo jedi kuhati na bolj zdrav in uravnotežen način.

Eno leto kasneje, torej leta 2020, sem zaradi razprodanosti in hkrati visokega povpraševanja po kuharicah Anina kuhinja in Sladka Anina kuhinja, omenjeni kuharici ponudila izključno kot elektronski vir v formatu pdf.

Leta 2023 sem na trg lansirala lastno blagovno znamko Anina nežnost. Prvi produkt, lansiran pod to znamko je Hipoalergeni detergent za pranje perila Anina nežnost. Na voljo je v moji spletni trgovini in v vedno več fizičnih trgovinah.

Danes sodelujem z večjim številom manjših in večjih podjetij tako s kulinaričnega področja kot tudi s področij življenskega stila. Na željo podjetij z njihovimi izdelki ustvarjam zanimive kulinarične vsebine, kot so spletni recepti, dogodki in spletni video recepti. Več o podjetjih s katerimi sodelujem si lahko preberete v referencah.

Moj blog se lahko od začetka delovanja, torej oktobra 2014, pohvali z 2016 recepti, ki na stran privabijo več kot 100.000 unikatnih obiskovalcev na mesec. Zelo aktivna sem tudi na družabnih omrežjih, kjer imam že preko 85.000 sledilcev na Facebooku, več kot 46.000 sledilcev na Instagramu, 150.000 všečkov in 11.000 sledilcev na TikToku ter preko 7.000 naročnikov na YouTube kanalu.

 

Zadnje posodobljeno: 22.4.2024