Anina kuhinja

Mango, zmenek in frape

Mango, zmenek in frape

Že več tednov se dogovarjam z eno mojih boljših prijateljic, da pride naokrog in danes nama je končno uspelo združiti urnike v dveurno pavzo na obeh straneh. Moj dragi mi je obljubil, da malčka odpelje s kolesom na izlet, jaz pa sem v miru šibala v trgovino po nabavo nekaj nujnih sestavin in se ustavila pri mangotih. Obožujem dejstvo da zadnja leta v trgovinah prodajajo zorjeno določeno sadje in mango je eden izmed tistih kosov, ki mora biti zrel, da ima pravi okus. Če ni zrel je naravnost ogaben – vsaj mene spominja na gumo, če pa je zrel pa je božanski. Ponavadi sem kupovala mangote in jih zorila sama doma, ampak mi je všeč da se nad njim navdušim, ga takoj lahko pojem in ne rabim nanj čakati več dni.

Kupila sem več mangotov in ker je moja prijateljica ena izmed tistih punc, ki ima zelo rada zdravo hrano, se ponavadi potrudim da ji ponudim kaj luštnega kar ji bo všeč. Na drugi strani gledam tudi da mi sama jed ne vzame preveč časa, ker raje vidim da takrat klepetava kot da sem sama napol z mislimi pri kuhi. Takoj mi je v oči padel najbolj uporaben poletni kos v moji kuhinji – moj VitaStyle Mixx2Go Boschev mikser in odločitev je padla – frape bo. 😀

Tako sem ji pripravila Mango frape z banano, špinačo in chia semeni – noro dober. Ko sva vse sestavine dodali v mikser, sem se odločila da ga še na hitro poslikam in delim z vami. Recept najdete tukaj.

IMG_3433

IMG_3452

IMG_3437

IMG_3462

IMG_3494