Anina kuhinja

Liam: 11. teden starosti

Liam: 11. teden starosti

2016-10-15-13-16-58

Pridobljeni grami in druge spremembe:

Ta teden ga nisem nič tehtala. Zdi se mi, da se pridno redi in se z njegovo težo ne obremenjujem preveč. Sem pa začela opažati, da ima po glavici vedno več temenc. :/ Tudi Timon jih je imel veliko in sem mu jih redno čistila, čeprav sem dobila občutek, da jih je vsakič po čiščenju več. Bomo videli kako bo pri Liamu. Nekaj temenc je res zelo velikih in trdovratnih, tako bom videla, če bodo sploh vse šle stran. Uporabila bom že preizkušeno metodo – na vatko zlijem malce več bio ekstra deviškega olivnega olja in mu dobro namastim temenca. Pustim olje gor vsaj nekaj ur, po možnosti v roku ure ponovno nanesem nov sloj olja. Med kopanjem pa mu s pleničko nežno masiran lasišče in spiram temenca stran. No, postopka se lotim ta vikend in javim kako bo šlo.

Dojenje:

Sem že pozabila kako luštno zna biti dojenje. 🙂 Ta teden je nosek popolnoma super in spet sva začela uživati v dojenju.

Aktivnost/dogajanje čez dan:

Liam je našel svoj ritem in dopoldne skoraj vedno bolj ali manj prespi. Zbudi se okrog 6 ure zjutraj, je pokonci eno uro, nato spi slabo uro. Potem je spet malo pokonci in nato ponavadi kar spi skoraj dve uri. Torej do 12h kar pridno spi. Potem pa seveda pride Timon iz varstva in popoldne je bolj raztreseno. Timonu nikakor ne znam dopovedati, da ko Liam spi, ne sme biti preveč glasen. :/ Tako je edina možnost, da malček spi v mojem naročju, kjer se zaradi ropota malce prebuja ampak v objemu takoj zaspi nazaj. Večinoma si popoldne še ukrade kakšno urico za spanje in okrog 7-8 ure zvečer že prične z nočnim spanjem.

Spanje:

Ta teden smo kar vredu spali. Resda vstajava kar zgodaj, dostikrat že pred šesto ampak vsaj prvo rundo spanja spiva nekje 3-4 ure v kosu. Potem pa se Liam zbuja na 1-2 uri za hranjenje do 6 ure zjutraj. Nekako skupaj naberem kakšnih 5-6 ur spanja na noč, če gre vse kot je treba.

Najlepši trenutek:

Njegovo glasno hihitanje ko se z njim igram. 🙂 Takšni nasmeški mi polepšajo dan. <3