Registracija

Rešite enačbo (required)


Puranji zrezki v naravni omaki

Popečeni zrezki. Rumene pikice so česen v prahu.

Kokošja jušna osnova. V mojem primeru voda s koncentratom kokošje juhe.

Vretje jušne osnove s katero smo zalili zrezke.

Primešana voda z moko.

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 2 minuti
ČAS KUHANJA: 10-15  minut

Za 2 osebi.

SESTAVINE:

– 3 manjši puranji zrezki
– 2-3 dcl jušne osnove ( lahko le kocka stopljena v vodi)
– 1 čajna žlička česna v prahu ( ali 2 stroka česna narezana na drobno)
– ščepec soli in popra
– 1 dcl vode + 1,5 žlica moke

OPIS PRIPRAVE:

    Zrezke začinimo s soljo, česnom v prahu in poprom. Na ponev dodamo malce olja in jih malce popečemo. Popečenim dodamo jušno osnovo. Vse skupaj na srednji vročini kuhamo dokler polovica jušne osnove ne izhlapi. V kozarcu zmešamo vodo in moko in vse skupaj vmešamo v jušno osnovo, ter zavremo da se omaka zgosti.

Zrezke lahko postrežemo zraven raznih polpetov, krompirjevih jedi in solat.

Dober tek!

Print Friendly

9 Responses to Puranji zrezki v naravni omaki

  1. Anonymous 4. 5. 2013 at 14:00 #

    Česen v prahu? Halo???

    • Anonymous 11. 8. 2013 at 9:42 #

      butl. vepa ti vse piše.

  2. Anonymous 1. 8. 2013 at 12:51 #

    zeloooooo dobro mmmmmmmmmmmm

  3. Anonymous 17. 9. 2013 at 15:35 #

    Zelo dobro:) Drugače sem pa namesto olja dala malo masla, uporabila sem pirino moko, in dodala še čebulo (preden se dolije jušna osnova). Priloga polenta:)z malo parmezana:)

    • Ana Kristanc 19. 9. 2013 at 9:54 #

      Sliši se slastno. 😉 Hvala, ker si svoje male trike delila z mano. :)

  4. Anonymous 2. 12. 2013 at 16:38 #

    Zelo dobro,dodala sem še gobice-šampinjone.Za prste polizat :)

    • Ana Kristanc 3. 12. 2013 at 18:14 #

      Mmm, super izboljšava. 😉 Sem vesela, da je recept prišel prav. 😉

  5. Maja Humar 26. 4. 2016 at 10:51 #

    Zrezke lahko postrežemo zraven polpet, verjetno se je komu modilo, pa copy paste drugega recepta?

Dodaj odgovor

Rešite enačbo (required)